Història de la biblioteca


L’escola Pau Romeva va iniciar el projecte de Biblioteca Puntedu l’any 2005. Una mestre va formar-se per actualitzar la Biblioteca Escolar mitjançant la formació del Departament d’Ensenyament.
Abans d’aquest plantejament, la biblioteca estava gestionada per un grup  de pares i mares que, amb les millors de les intencions mantenien l’ordre. Hi havia, però, una manca d’organització i catalogació: els llibres es desaven en les prestatgeries i aquests en la majoria dels casos no tenien cap ordre estipulat, a més, no estaven catalogats ni distribuïts per matèries.
Alguns dels materials dels que es disposaven no eren adients per a l’edat dels alumnes, degut als molts donatius que s’havien fet, per tant, hi havia llibres que no corresponien amb les franges d’edat de l’alumnat.
A partir de la formació Puntedu es va disposar d’un equipamanent informàtic, el catàleg Epergam i una dotació de recursos per actualitzar la biblioteca de l’escola.
Els punts que es van posar en marxa arran de la formació van ser les següents:
  1. Iniciació a la catalogació amb el programa Epergam l’any 2005 i classificació el fons documental.
  2.  Iniciació de la comissió de biblioteca escolar.
  3.  Creixement de la Biblioteca i adaptació a les necessitats de l’escola.
  4.  Promoció de propostes i activitats que tenen per objectiu fomentar la lectura.
A partir d’aquí, la coordinació de la biblioteca va anar passant per diferents mestres que mantenien el que fins aleshores s’havia aconseguir.
L’any 2015, l’AMPA proposa a una bibliotecària per dur a terme la dinamització de la biblioteca que juntament amb la comissió de mestres es proposen tirar endavant.
Actualment, es disposa d’una Biblioteca més o menys  actualitzada i organitzada seguint el model de BE puntedu, els llibres estan catalogats i aquests estan entrats en el programa Epergam i el que cal és:
ü  Acostar la biblioteca als usuaris (alumnat, professorat i famílies)
ü  Formar als usuaris en el maneig del catàleg i ordenació de documents.
ü  Fer arribar les recomanacions de lectura.
ü  Donar suport al professorat en l’elaboració de documents de suport curricular.
ü  Fomentar l’ús de les noves tecnologies.